25.9.08

Stieg Larsson, Els homes que no estimaven les dones

Vaig a una llibreria i la novel·la negra escandinava em pica l'ullet. De vegades m'hi acosto per casualitat com quan em va caure a les mans La muerte en una noche de verano de K.O. Dahl. I va ser una grata sorpresa. Després vaig anar a buscar decididament alguna cosa de Henning Mankell: està bé, però no com per repetir.
Larsson també és correcte, campanya de màrqueting i polèmiques a part. Però tampoc és per quedar-se una nit sense dormir. Res de literatura, però sí un bon entreteniment. Tot i això, malgrat el que digui l'Ester, les descripcions dels productes Apple són pel meu gust excessives, i d'aquí uns anys farà riure (ja comença a fer-ne ara de riure) que un ordinador amb 1 Gb de memòria RAM faci les delícies dels protagonistes (o millor dit, del difunt autor). Per la resta, l'autor fa allò que fan els escandinaus d'esquerres: explicar que el mític estat del benestar en el que viuen, de vegades amaga una alienació de l'individuo de conseqüències horripilants.

Editorial: Columna
Lloc: Barcelona
Any d’edició: 2008
Pàgines: 625
ISBN: 978-84-664-0924-7

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola lopesita!
no et pensis, la serie dels 3 llibres és més que correcte. Evidentment no és alta literatura, però la definició dels personatges és bona i, a mesura que els llibres evolucionen, apareix informació política bastant interessant... també crec que el paper d'ella t'anirà agradant...la cosa tecnològica evidentment queda superada al cap de dos dies!

Sònia López ha dit...

benvolgut m,
les teves recomanacions estan en les més altes esferes de la meva consideració.
aquest matí, al tren, he vist de reüll al diari d'un veí de seient que ja ha sortit el segon volum.
ai, me l'hauré de comprar i llegir (abans del dia 22?).
:))

Anònim ha dit...

yes chani, abans del 22 seria ben bonic :)