29.5.08

Jordi Llavina, Ningú ha escombrat les fulles

Feia temps, potser des de l'Expiació de McEwan, que no se m'arrapava tant una lectura. I ahir es va acabar i sento que estic de dol. Avui només he pogut esgarrapar un parell de contes curts d'una altra autora que m'estimo i després el Paper Tiger de Beck s'ha apoderat de mi de nou, la vegada que fa dinou en molts pocs dies. M'he deixat emportar per aquesta penombra captivadora, pel lirisme del detall excessiu, aquell detall que un imagina original i que descobreix que no és més que col·lectivament íntim. Secret.

Editorial: Amsterdam
Lloc: Badalona
Any d’edició: 2008
Pàgines: 191
ISBN: 978-84-92406-19-7

4 comentaris:

Jordi Llavina ha dit...

Sònia, un amic m'ha remès al teu blog i ara en llegeixo aquesta anotació. Glups! N'he quedat encantat, esclar. Em fa molta il·lusió, això que dius. Jo penso, justament, que en el detall hi ha la gran aportació de la literatura (almenys la que a mi m'interessa). Això ho practico tant en la poesia com en els relats del llibre que has llegit. Bé, moltíssimes gràcies. Posar-me costat per costat de l'Ian McEwan és molt més que un honor. Jordi Llavina

Jordi Llavina ha dit...

Per cert, em deixava una cosa. No conec aquest disc de Beck. Però em permeto recomanar-te'n algun: In Our Nature, de José González, qualsevol de Damien Jurado, tots els de Clem Snide, els de Mishima, el de La Brigada (que van ser alumnes meus a Vilanova), Merz...

Sònia López ha dit...

Sempre he pensat que el meu blog no se'l mirava ningú més que jo.
I crec que mai de la vida m'havia posat tant vermella com quan he llegit els teus comentaris.
Per mi sí que és més que un honor que hagis anant a parar aquí. I em fa ràbia al mateix temps, perquè ara que me'l torno a llegir, el meu textet no fa gaire justícia a tot el que tenia per dins després de la lectura.
Escoltaré el que em recomanes. I espero poder-te dir què, m'ha semblat.
Moltes (moltes) gràcies Jordi!

Jordi Llavina ha dit...

Sònia, dona, no facis tants compliments! Ara et llegiré cada dia, perquè t'he posat entre els meus favorits. Com que no es tracta de demanar-te el correu electrònic aquí a la vista de tothom, si els divendres vols entrar a la pàgina del meu amic Guillem Carol hi pengem els dietaris que cada setmana publico a "El 3 de vuit", el setmanari de Vilafranca. Jo no tinc bloc, però en canvi tinc aquest full de dietari (més de 12.000 espais). Sobretot hi parlo de llibres, però també molt de música. Salut i endavant!